Anijs-venkelgranola met maanzaad

CrunchyGranola > Recepten > Anijs-venkelgranola met maanzaad

Anijs-venkelgranola met maanzaad, geserveerd met schapenkwark

De granola in zijn essentie...:

Een granola zonder granen, met boekweit en gepofte quinoa in de basis. Helemaal glutenvrij dus. Met een hoofdrol voor een tweetal verwarmende specerijen: anijszaad en venkelzaad. In dit recept gebruiken we ze in ongemalen vorm, voor wat kleine smaakexplosies her en der. De zaadjes geven een zoetig accent aan deze verder volledig ‘zoet-loze’ granola.

… en in zijn bijzonderheid:

Luchtig en crispy, dat is wat deze Crunchy Granola is. Door het maanzaad en de gepofte quinoa. En het maanzaad doet nog meer! Soms heb je zin in een granola met een extra intense crunchy bite. Maanzaad en boekweit krijgen dat samen prima voor elkaar. Zónder de luchtige crispy-ness teniet te doen.

Het recept: Anijs-venkelgranola met maanzaad

print e-mail

Ingrediënten (voor zo’n 250 gram Crunchy Granola):

En dan:

  1. Verwarm de oven voor op 125 à 130ºC.
  2. Meng boekweit, gepofte quinoa, pompoenpitten, maanzaad, anijszaad en venkelzaad door elkaar in een grote kom.
  3. Meng in een klein kommetje de amandelpasta, olijfolie en het zeezout.
  4. Voeg het amandelmengsel toe aan de grote kom en meng alles goed door elkaar.
  5. Leg een siliconen bakmat op een bakplaat (of gebruik eventueel bakpapier) en verdeel het mengsel hierover. Spreid het uit over de hele bakplaat.
  6. Schuif de bakplaat in de oven en bak de granola voor 30 minuten.
  7. Draai de temperatuur van de oven terug naar 90ºC en laat de granola vervolgens nog eens 30 minuten bakken.
  8. Schakel de oven hierna uit. Laat de granola in de oven helemaal afkoelen, met de deur op een kiertje.
  9. Bewaar de granola in een luchtdichte pot. Een weckpot is hier uitstekend voor.

Past uitstekend bij:

Gestoofde appeltjes -uit de oven of uit de pan- zijn fantastisch bij dit granolarecept. De zachte appel combineert bijzonder goed met de warme smaak van het anijs- en venkelzaad en de crispy bite van de granola.

Eet het als warm herfstontbijt, of maak er een dessert van door er een bol vanille-, kaneel- of karamelijs bij te serveren!

Ik geef je meteen een makkelijk ovenrecept:

  1. Verwarm de oven voor op 140°C.
  2. Voor 2 ontbijtporties of 4 dessertporties neem je zo’n 250 à 300 gram (biologische) zoete appel en snijd deze in stukjes. Laat de schil er gewoon omheen zitten.
  3. Doe de appel in een ovenschaaltje, meng er 1 eetlepel citroensap door en zet de schaal 30 minuten in de oven.
  4. Voeg na dit half uur zoveel ‘Anijs-venkelzaadgranola met maanzaad’ toe aan de ovenschaal als je lekker lijkt en bak dit nog 10 minuten mee.

Haal uit de oven en serveer!

Serveertip: gestoofde appeltjes met anijs-venkelgranola met maanzaad

Iets anders?

Liever yoghurt of kwark bij het ontbijt? Dat kan natuurlijk net zo goed!

Anijs-venkelgranola met maanzaad: een close-up