CrunchyGranola > De Crunchy Granola > Granola, anders dan anders

Granola, anders dan anders

Traditioneel...

De granola’s op crunchygranola.nl zijn traditioneel in de zin dat er een combinatie van verschillende soorten noten, pitten, graan en pseudograan (zoals boekweit en quinoa) worden gebakken in de oven. Samen met wat zoete smaakmakers en een beetje vet om de granola’s een crunchy-krokante bite te geven.

... maar tóch niet helemaal.

Maar afgezien daarvan zijn de Crunchy Granola’s geenszins traditioneel. Want de vaak gebruikte ingrediënten als tarwevlokken, olie en suiker of stropen worden in de recepten niet gebruikt. In plaats daarvan: haver, boekweit, quinoa, allerhande notenpasta’s, dadelpasta en soms een goede honing. De voordelen? Veel meer smaak, veel meer voedingsstoffen, veel meer gezonde vezels én een goede clustervorming door bijvoorbeeld de dadel- en notenpasta. Want clusters, die willen we graag. Dat is toch wat de granola granola maakt, nietwaar?

Er is nóg een verschil met de gebruikelijke granola’s die je in de winkel treft. De Crunchy Granola’s bevatten verhoudingsgewijs een stuk meer noten en pitten en ander vulsel. Dat is zowel lekker als gezond. Dat komt goed uit, want ik eet graag ‘voor het lekker’ en dat kan dus ook prima samengaan met eten voor je gezondheid.

En dan is er nóg een verschil: ze bevatten allemaal éen of meer wat ongebruikelijke ingrediënten en flink wat specerijen waardoor er bijzondere combinaties ontstaan. En dat is dan ook een belangrijk doel van crunchygranola.nl: je inspireren om eens heel andere granola’s te bakken in je oven. Voor een beetje variatie in de granola-keuken.