Crunchygranola.nl > Over de granola's > Granola, anders dan anders

Granola, anders dan anders

Traditioneel...

De granola’s op crunchygranola.nl zijn traditioneel in de zin dat er een combinatie van verschillende soorten noten, pitten, graan en pseudograan (zoals boekweit en quinoa) worden gebakken in de oven. Samen met wat zoete smaakmakers en een beetje vet om de granola’s een crunchy-krokante bite te geven.

... maar tóch anders.

Afgezien daarvan zijn de Crunchy Granola’s geenszins traditioneel. Want de vaak gebruikte ingrediënten als tarwevlokken, zonnbebloemolie en suiker of stropen worden in de recepten op deze site niet gebruikt. In plaats daarvan: haver, boekweit, quinoa, allerhande notenpasta’s, dadelpasta en soms een goede honing. De voordelen? Veel meer smaak, veel meer voedingsstoffen, veel meer gezonde vezels. En daarbij een goede clustervorming door onder andere de dadel- en notenpasta. Want clusters, die willen we graag. Dat is toch wat de granola granola maakt, nietwaar?

Met fijn veel vulling

Er is nóg een verschil met de gebruikelijke granola’s die je in de winkel treft. De Crunchy Granola’s bevatten verhoudingsgewijs een stuk meer noten en pitten en ander vulsel. Dat is zowel lekker als gezond. Dat komt goed uit, want ik eet graag ‘voor het lekker’ en dat kan dus ook prima samengaan met eten voor je gezondheid.

Zachtjes en langer bakken

Ook heel goed voor je gezondheid: de granola’s op deze site worden op lage temperatuur gebakken en zitten dan ook wat langer in de oven. Dit heeft allerhande voordelen! Ik vertel je er graag wat meer over..

En weer eens wat andere ingrediënten

En dan is er nog meer verschil: de recepten op deze granolasite bevatten allemaal éen of meer wat ongebruikelijke ingrediënten en flink wat specerijen waardoor er bijzondere combinaties ontstaan. En dat is dan ook een belangrijk doel van crunchygranola.nl: je inspireren om eens heel andere granola’s te bakken in je oven. Voor een beetje variatie in de granola-keuken.

Wat denk je bijvoorbeeld van Rozemarijngranola met cacaodruppels of Speculaasgranola met mandarijn en chocola? Of misschien is Walnootgranola met kruidnagel en cranberry’s wel wat voor jou?