Crunchygranola.nl > Recepten > De Ultieme snelle ontbijtmix

De Ultieme snelle ontbijtmix

(glutenvrij, graanvrij, koolhydraatarm, nootvrij, paleo en lekker snel klaar)

De Ultieme snelle ontbijtmix met yoghurt

De ontbijtmix in zijn essentie...:

Voor als je eens geen tijd hebt om granola te bakken: deze snelle ontbijtmix draai je binnen vijf minuten in elkaar. Met als resultaat een erg lekkere en crunchy mix waar je zo een hele week mee vooruit kunt. Ideaal voor alle mealprep-fans die eigenlijk te druk zijn om lang in de keuken te staan. Of daar gewoon even geen zin in hebben…

… en in zijn bijzonderheid:

Ik schrijf het woord Ultiem niet voor niets met een hoofdletter. Deze snelle mix is volledig in balans. Wat betreft structuren, crunchyness en smaken. Alle basissmaken zijn vertegenwoordigd! Zoet, zuur en zelfs wat zout van de gojibessen, bitter van zowel de cacaonibs als het hennepzaad en zowaar het umami is vertegenwoordigd in de nibs.

Wat dit mengsel extra bijzonder maakt is dat je zonder toevoeging van granen of ‘pseudogranen’ (zoals boekweit of quinoa) toch een heel goed vullend ontbijt in elkaar kunt draaien. De eiwitten en gezonde vetten in alle pitten en zaden zorgen daar uitstekend voor. Het is een glutenvrije, graanvrije en notenvrije mix die bovendien koolhydraatarm is (met 5,9 gram netto koolhydraten per portie van 45 gram) en zelfs in een Ketogeen dieet kan passen.

Ook als je geen bijzondere dieetwensen hebt: de ingrediënten zijn stuk voor stuk een gezonde toevoeging voor ieder ontbijt. En alles bij elkaar is het vooral héel erg lekker!

Het recept: De Ultieme snelle ontbijtmix

print e-mail

Ingrediënten, voor 6 à 7 porties

Zo maak je de Ultieme snelle ontbijtmix:

  1. Als je zelf je lijnzaad wilt malen, doe dat dan eerst. Maal het niet helemaal tot poeder, maar zodanig dat er ook nog wat bite in je lijnzaad zit. Het is extra lekker als je wat venkelzaad of anijszaad meemaalt!
  2. Meng alle ingrediënten in een kom.
  3. Bewaar de ontbijtmix in de koelkast in een luchtdichte pot. Een weckpot is hier uitstekend voor.

De Ultieme snelle ontbijtmix met overnight oats

Deze ontbijtmix past uitstekend bij:

Deze ontbijtmix is een beetje een allemansvriend. Zo is ‘ie bijvoorbeeld erg lekker met volle kwark of een goeie, dikke yoghurt. Al dan niet plantaardig.
En als je ontbijtje niet koolhydraatarm, granenvrij of glutenvrij hoeft te zijn is het ook zeker aan te raden als aanvulling op je overnight oats. Of voor over je smoothiebowl! Vol eiwitten en gezonde vetten, waardoor je smoothie lekker lang vullend is.

Bonustip:
Wil je nog iets heel anders, maak er dan eens Crunchy chocoladeflikken mee. Zo doe je dat:

  1. Pure chocolade smelten (au bain-marie of in de magnetron) (chocolade met 70% cacao of meer is lekker!).
  2. De chocolade een beetje af laten koelen en in bergjes op bakpapier draperen. Meteen gevolgd door een flinke lepel van de ontbijtmix. En eventueel nog wat grof zeezout, als je dat lekker vindt.
  3. Af laten koelen in de koelkast tot de chocoladeflikken hard zijn.

En dan lekker serveren bij de thee. Of koffie. Of als dessert. Of tussendoor. Of gewoon als extraatje bij je ontbijt. :)

Een close-up van de Ultieme snelle ontbijtmix