Crunchygranola.nl > Recepten > Joppiegranola
Een echte snackgranola met de unieke smaak van Joppiesaus. Hartig en een tikje zoet, zoals het hoort bij deze onovertroffen saus. Joppiegranola is misschien niet je eerste keus voor bij je ontbijt, maar als snack bij de borrel is deze hartige granola niet te versmaden! Vooral voor fans van Joppiesaus of Patatje Joppie chips uiteraard. En voor iedereen die de borrel gewoon een beetje 'up wil spicen' met weer eens iets totaal anders.
Het originele recept voor Joppiesaus is grotendeels geheim, zo schijnt. Maar ui, suiker, tomatenpuree en een goede currysmaak zijn zeker van de partij. En met die kennis kun je met de ingrediënten uit je keukenkastjes een heel goed Joppiemengsel creëren. En dat is de basis voor deze Crunchy Granola. De overige ingrediënten van de granola houden we eenvoudig. Zo gaat alle aandacht naar de buitengewone smaak van Joppiesaus.
Voor het Joppiemengsel:
Verder nodig:
een grote kom, een kleine kom en een bakplaat met siliconen bakmat (of bakpapier).
Tip: Als je granola nog niet crunchy genoeg blijkt te zijn na het afkoelen (iedere oven werkt tenslotte anders, dus dat kan best eens gebeuren), schuif de bakplaat dan nog een kwartiertje in de oven op 80ºC. Zet de oven vervolgens weer uit, zet de deur op een kiertje en laat de granola weer helemaal afkoelen.
Deze Joppiegranola is niet je standaard ontbijtgranola. Hoewel het misschien best lekker is met wat kwark of yoghurt? Het proberen waard…
Eerder dan in de ochtend zou ik het serveren als crunchy snack bij de borrel. Nóg beter met wat Joppiesaus om in te dippen voor de ultieme ‘Joppie-experience’!