Crunchygranola.nl > Recepten > Boekweit-cacaogranola met kokoschips
Een notige granola, niet alleen door de vele amandelen en hazelnoten, maar ook door het notige accent van de boekweit. De subtiel licht-donkere smaak van de boekweit werkt wonderwel samen met het bittere van de cacao. En de zoetige kokoschips en medjoul dadels bieden hier vervolgens weer een mooi tegenwicht aan. Zo komt het allemaal prachtig samen.
De bijzonderheid van deze Crunchy Granola zit ‘m misschien juist wel in de redelijk gebruikelijke combinatie van de ingrediënten. Een granola met cacao, hazelnoten en kokos, die is wel te vinden in de winkel toch? Waarom dan nog zelf de keuken in? Redenen genoeg!
Vanwege het flinke aandeel noten in deze granola, de pure en stevige cacaosmaak, de crunchy-ness van de boekweit, de gezondere ingrediënten… Met als bonus óok nog het plezier en de rustgevende werking van zelf je granola maken en het opsnuiven van de geweldige bakgeuren als je granola in de oven staat…
Verder nodig: een sterke kleine blender (of een goede staafmixer) en een bakplaat met siliconen bakmat (of bakpapier).
* In plaats van zelf je dadelpasta maken, kun je ook een kant-en-klare versie kopen (bijvoorbeeld van het merk Yogi & Yousef) bij de bio super of online. Let erop dat de dadelpasta die je koopt enkel en alleen bestaat uit dadels en niet meer dan de dadels. Gebruik 115 gram uit het potje en meng dit in een schaaltje met 1,5 à 2 eetlepels water en volg verder gewoon het recept.
Tip: Als je granola nog niet crunchy genoeg blijkt te zijn na het afkoelen (iedere oven werkt tenslotte anders, dus dat kan best eens gebeuren), schuif de bakplaat dan nog een kwartiertje in de oven op 90ºC. Zet de oven vervolgens weer uit, zet de deur op een kiertje en laat de granola weer helemaal afkoelen.
Allerhande plantaardige melk is hier lekker bij. Maar vooral amandel- of hazelnootmelk maakt het natuurlijk helemaal af. Liever yoghurt of kwark bij het ontbijt? Dat kan net zo goed!