Crunchygranola.nl > Recepten > Pindagranola met 'salted honey'

Pindagranola met 'salted honey'

(glutenvrij en zonder kokos en noten)

Pindagranola met ‘salted honey’, geserveerd met een stevige yoghurt

De granola in zijn essentie...:

Speciaal voor de liefhebber van ‘salted caramel’ is er deze granola met ‘salted honey’. Nét even anders, nét zo goed. ‘Salted honey’, dat maak je simpelweg door een lekkere, vloeibare honing, het liefst met een wat steviger of kruidiger smaak, te combineren met een zachte en smaakvolle zoutsoort.

Lindehoning is bijvoorbeeld een goede optie voor de honing. Die is lichtkruidig en combineert uitstekend met de pinda’s in het recept. En wees gerust een beetje kritisch op het zout dat je gebruikt, want echt hoor, het ene zout is het andere niet! Gebruik bijvoorbeeld de fijne variant van Keltisch zeezout of Himalayazout, die zijn allebei heel lekker.

… en in zijn bijzonderheid:

Bijzondere toevoeging aan deze granola zijn de boekweitgrutten. Ze zorgen voor een krokante crunch, die het goed doet naast de wat zachtere pinda’s.

Dit is éen van de betere granola’s om niet alleen bij het ontbijt te gebruiken, maar om ook tussendoor eens een handje van te verorberen.

Het recept: Pindagranola met 'salted honey'

print e-mail

Ingrediënten:

En dan:

  1. Verwarm de oven voor op 120ºC.
  2. Hak een deel van de pinda’s heel grof (iets meer dan de helft) en de rest van de pinda’s heel fijn.
  3. Doe de havervlokken, boekweitgrutten en gehakte pinda’s in een grote kom.
  4. Meng de pindakaas en honing in een kommetje door elkaar. Strooi het zeezout erover en meng even kort.
  5. Voeg de pindakaas-honingmix toe aan de grote kom en meng alles heel goed door elkaar. (Geen droge boekweitgrut left behind!)
  6. Leg een siliconen bakmat op een bakplaat (of gebruik eventueel bakpapier) en verdeel het mengsel hierover. Druk het goed bij elkaar. Ruw de bovenkant eventueel een beetje op met een lepel. Dat ziet er mooi uit als de granola klaar is, maar noodzakelijk is het geenszins.
  7. Schuif de bakplaat in de oven en bak de granola voor 30 minuten.
  8. Draai de temperatuur van de oven terug naar 90ºC en laat de granola vervolgens nog 1 uur bakken.
  9. Schakel de oven hierna uit en laat de granola in de oven helemaal afkoelen, met de deur op een kiertje.
  10. Haal vervolgens de granola los met een spatel en breek de granola in stukken zo groot als je zelf wilt. Bewaar de granola in een luchtdichte pot. Een weckpot is hier uitstekend voor.

Past uitstekend bij:

Rauwmelkse yoghurthangop, volle geitenkwark of een andere romige yoghurt met een meer uitgesproken smaak. En die mag uiteraard ook van plantaardige oorsprong zijn.

Pindagranola met ‘salted honey’: de clusters!