Crunchygranola.nl > Recepten > 'Nutella' granolarepen met chocoladefudge
Ja, ook dít is granola! Maar dan in uitermate lekkere snack-vorm. Met dezelfde ingrediënten als in deze granolarepen zou je een granola voor het ontbijt kunnen maken. Granola is echter niet alleen in de ochtend een blij-makende-keus, ook op andere momenten van de dag doet het 't goed. Dus waarom de granola dan niet in een bijzonder lekker, no-bake, makkelijk te maken, eten, mee te nemen tussendoortje gegoten? Precies!
Wat bijzonder is aan deze granolarepen? Vooral dat ze de smaak en ‘bite’ hebben van een ongezond tussendoortje (lees: enorm lekker), maar dat er wel degelijk heel gezonde ingrediënten in zitten.
Ze hebben die overheerlijke Nutella-smaak, zonder dat je er een pot Nutella voor hoeft aan te schaffen. Want wat is de smaakessentie van Nutella eigenlijk? Een zoete pasta met hazelnoten en cacao. Juist. En die smaak kunnen we prima zelf creëren met pure ingrediënten, zonder extra toevoegingen.
En die chocoladefudge in het recept, daar is ook iets mee. Want ook dat is geen échte fudge. Fudge bestaat uit boter, suiker en melk of room. Hier gebruiken we pure chocolade, hazelnootpasta (van niets anders dan hazelnoten) en ahornsiroop. Daarmee kunnen we met weinig moeite een romige, fudge-ige bite creëren.
Al met al zou ik dit een gezonde reep willen noemen. Jahoor, dat durf ik wel te beweren! Hoewel ik natuurlijk ook heel goed weet dat wat ‘gezond’ is een punt van discussie kan zijn. En dat het er ook maar helemaal vanaf hangt hoeveel je van iets eet. Maar toch, ja, een gezond tussendoortje, dat vooral ook lékker is. Een win-win-situatie zou ik zo zeggen!
Voor de bodemlaag:
Voor de chocoladefudgelaag:
Voor bovenop:
Verder nodig: Een keukenmachine/foodprocessor, een cakeblik van 30 cm lang en een vel bakpapier. (Of een siliconenvorm om individuele repen in te kunnen maken. Dat kan natuurlijk ook.)
Het lekkerst zijn deze repen als je ze direct uit de koelkast eet. En dat is ook de plek waar je ze, goed luchtdicht verpakt, bewaart. Of in de vriezer, individueel of per 2 verpakt, dan kun je makkelijk en in no time een goede versnapering tevoorschijn toveren. Laat ze voor het eten een klein beetje ontdooien, dat hoeft niet lang te duren.
Een kop thee!
Of koffie!
Of warme chocomel, als je daar meer voor ‘in the mood’ bent natuurlijk.
Als je van hazelnoten en granola’s houdt, dan vind je deze
> Espresso-hazelnootgranola met kardemom vast óok het proberen waard!
Deze granolareep is eigenlijk een feestelijke variant op de
> Klassieke havergranola. Voor je dagelijkse portie granola is dit een heel fijn basisrecept.
Een andere variant op de klassieke havergranola is
> Granola cereal. Brosse, crunchy balletjes die doen denken aan ontbijtgranen uit de supermarkt. Maar dan met gezonde ingrediënten!