Crunchygranola.nl > Recepten > Ketogranola met cacaoboter

Ketogranola met cacaoboter

(koolhydraatarm, keto, graanvrij, glutenvrij, suikervrij, paleo en vegan)

Ketogranola met rauwmelkse kefirhangop en hazelnootolie

De granola in zijn essentie...:

Ketoproof! De ingrediënten zijn niet alleen gekozen vanwege hun fantastische granola-eigenschappen, maar óók vanwege het lage aantal koolhydraten. Uitzondering: de carobepoeder, die is er vooral voor de smaak en een subtiel lichtzoet accent. Per portie van 35 gram minder dan 7 gram koolhydraten en slechts 2,7 gram netto koolhydraten.

(Voor de liefhebbers: deze granola is ook nog eens vegan, paleoproof en glutenvrij. En voor ieder ander: hij is ook gewoon echt heel lekker…)

… en in zijn bijzonderheid:

De cacaoboter zorgt ervoor dat de granola niet vervalt tot los zand, maar daadwerkelijk mooie zogeheten ‘clusters’ kan vormen. En bovendien: de geur en smaak van cacaoboter passen erg goed bij de overige ingrediënten. (PS: kun je zo snel geen cacaoboter te voorschijn toveren, probeer het dan eens met roomboter. Nee, dan is het niet meer vegan.)

Het recept: Ketogranola met cacaoboter

print e-mail

Ingrediënten, voor 6 porties à 35 gram:

En dan:

  1. Verwarm de oven voor op 125 à 130ºC.
  2. Smelt de cacaoboter in een pannetje op een laag vuurtje, samen met de amandelpasta.
  3. Hak ondertussen de noten zo grof of fijn als je wilt. (Mijn persoonlijke voorkeur: grof, dan proef je de individuele noten nog goed in de granola. Maar doe vooral wat jou lekker lijkt.)
  4. Meng de carobepoeder, cacaopoeder, kaneel en een snufje zout door het cacaobotermengsel.
  5. Voeg vervolgens de gehakte noten, de pompoenpitten en de kokoschips toe. Meng goed.
  6. Leg een siliconen bakmat op een bakplaat (of gebruik eventueel bakpapier) en verdeel het granolamengsel hierover. Druk het niet heel stevig aan, maar schuif alles wel tegen elkaar aan.
  7. Schuif de bakplaat in de oven en bak de granola voor 15 minuten. Schep daarna even om, schuif de granola weer tegen elkaar aan en bak nog eens 15 minuten.
  8. Laat de granola buiten de oven afkoelen tot kamertemperatuur en schuif het bakblik vervolgens in de koelkast zodat de granola hard kan worden.
  9. Schep alles even los met een spatel om de clusters los te maken van de bakplaat en bewaar de granola in een luchtdichte doos in de koelkast.

Past uitstekend bij:

Plantaardige melk, zoals ongezoete amandelmelk of sojamelk. Vind je het geen probleem om wat extra koolhydraten te nuttigen, dan is kokosmelk, hazelnootmelk of havermelk ook heel lekker. Maar ook een romige, stevige (rauwmelkse) yoghurt doet het goed! Bonusoptie: eet de Ketogranola zo uit het vuistje. (Favoriet hier!)

Misschien vind je dit ook lekker?

Ik heb nóg een paar fijne koolhydraatarme granolarecepten voor je. Allebei zéer de moeite waard!
> Kokos-vanillegranola met gojibessen
> Keto-chocoladegranola met gojibessen

Wil je héél snel een koolhydraatarme ontbijtmix in elkaar flansen, probeer dan eens
> De Ultieme snelle ontbijtmix.

Ketogranola met cacaoboter: de clusters!